Go back

Breakdancen tijdens de nationale buitenspeeldag 2016

Toen ik vroeger klein was en met mijn vrienden uit de buurt naar buiten ging speelden we verstoppertje, buskruit of landje veroveren. Waren we met weinig kinderen dan ging we knikkeren of voetballen op het veldje in de buurt. Tijden veranderen en daarmee ook het gedrag van kinderen. Tegenwoordig spelen kinderen op hun ipad, in een online wereld of spelen ze Fifa op de Playstation. Om kinderen te stimuleren naar buiten te gaan en te spelen wordt er één keer per jaar de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd.

Buitenspelen is buitengewoon belangrijk

Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek van kinderen. Buitenspelen is daardoor een must voor ieder kind. Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen buitenspelen waren we dit jaar ambassadeur van de Nationale Buitenspeeldag in Apeldoorn namens Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) van de gemeente Apeldoorn.

Als ambassadeurs gaven wij een workshop breakdance in de wijk de maten en in de wijk Ossenveld/Woudhuis. Dat deden wij niet alleen. Samen met Rene Smaal, met zijn gelijknamige karateschool, en de Nederlandse meerkamp atleet Eelco Sintnicolaas. De buitenspeeldag werd geopend door de Apeldoornse wethouder Nathan Stukker.

Breakdancen tijdens de Nationale Buitenspeeldag

De middag werd gesierd door een lekker schijnende zon. Hetgeen ervoor zorgde dat de sfeer er vanaf het begin gelijk goed in zat. De ouders die met hun kinderen op het evenement waren afgekomen zaten relaxed onderuit gezakt op de bankjes, kijkend naar hun kroost die verschillende activiteiten volgende. Zo was er een hindernisbaan en een opblaasspringkussen. Daarnaast hadden de kinderen de mogelijkheid om een workshop karate, freerunnen of breakdance te volgen. Dat laatste werd uiteraard verzorg door niemand minder dan onszelf, Come Correct.

Wij vonden het leuk dat we een bijdrage mochten leveren aan deze dag. Dat we ervoor mochten zorgen dat deze kinderen niet achter hun playstation kropen of hun ipad. Dat ze die dag samen met ons gingen buitenspelen. En nu maar hopen dat ze dat vaker gaan doen. Tenslotte is jong geleerd oud gedaan!

 

Come Correct Nationale Buitenspeeldag 3

Come Correct Nationale Buitenspeeldag 10

Come Correct Nationale Buitenspeeldag 13

Come Correct Nationale Buitenspeeldag 17

Come Correct Nationale Buitenspeeldag 18

Come Correct Nationale Buitenspeeldag 7

Bekijk onze video's!