Go back

Come Correct danst voor 150 bejaarden tijdens 50-jarig jubileum Ludgerus

Wij zeggen altijd dat onze breakdance showcases iedereen kunnen entertainen en dat ze geschikt zijn voor jong en oud. Dat die uitspraak op waarheid berust bleek afgelopen weekend maar weer eens.

Stichting Ludgerus
Afgelopen weekend mochten wij in Deventer dansen tijdens het 50-jarig jubileum van Stichting Ludgerus. Ludgerus is een bijzonder ‘bejaardenhuis’. De bewoners zorgen er namelijk zelf voor dat het aangenaam wonen is en ze helpen mee met verschillende taken in en rondom het huis. Zo onderhouden ze gezamelijk de tuin en schenken zelf de koffie tijdens de koffieochtenden. ,,Dat geeft mij een goed gevoel”, aldus mevrouw Bonke ,,Het is fijn om hier met elkaar tijdens onze feestweek bij stil te staan en dit ook aan de buitenwereld te laten zien”, zegt ze. ,,Daarom is het leuk dat ook de buurtbewoners en andere relaties op zondag de 21e welkom zijn. Dan kunnen ze met eigen ogen zien hoe mooi het wonen bij Ludgerus is!” (Bron: Leven in Deventer)

Breakdance act
Terug naar afgelopen zondagmiddag. Om klokslag 14:00, terwijl het buiten noodweer was, mochten wij de officiele opening van de feestweek inluiden met onze breakdance showcase. Ruim 150 bejaarden, hun familieleden en buurtbewoners aanschouwde de showcase.

“Zouden de jongens dit over 50 jaar nog steeds kunnen” –  inwoner Ludgerus

Dat onze showcase geschikt is voor zowel jong als oud publiek bleek uit het enthousiaste applaus dat we na afloop in ontvangst mochten nemen. De mooiste reactie kregen we van onze opdrachtgever. Zij vertelde ons dat een van de bejaarde inwoners het optreden prachtig vond en zei: “zouden de jongens dit over 50 jaar nog steeds kunnen”. Het antwoord op die vraag moeten we jullie nog even schuldig blijven maar wij hebben goeie hoop dat we tegen die tijd nog steeds dansen, zij het op een iets ander niveau.

Mocht je benieuwd zijn naar het optreden dan kunnen we dankzij fotograaf Ronald van Dam nog een aantal foto’s laten zien.

 

Ludgerus 1

Ludgerus 2

Ludgerus 3

Ludgerus 3

Ludgerus 3

Ludgerus 5

 

Bekijk onze video's!