Go back

Dansen met Koningsdag in Istanbul

Dansen heeft ons de afgelopen 15 jaar al veel mooie avonturen opgeleverd. Sinds deze week staat Turkije in het rijtje met bijzondere dansavonturen.

Dankzij Zoë en Jeroen (bedankt Zoë & Jeroen!) kwam dit avontuur van de grond. Tijdens haar stage in Turkije had ze de naam van onze dansgroep laten vallen en zo geschiede het dat wij de kans kregen om een aantal dagen in Turkije te dansen.

Afgelopen zondag vertrokken we richting het Verre Oosten met als eindbestemming Istanbul. De vlucht verliep soepel. Eenmaal aangekomen op het vliegveld Sabiha Gokcen (funfact: De naam van de eerste vrouwlijke piloot van Turkije) namen we een taxi naar ons hotel. De taxirit had zo zijn charmes want we zaten met vier personen opgepropt op de achterbank. Dat waren we al snel weer vergeten toen we aankwamen bij het prachtige Richmond Hotel in de “Kalverstraat” van Istanbul.

Koningsdag in Istanbul
Niet alleen in Nederland maar ook in Istanbul wordt koningsdag gevierd. Wij mochten dit van dichtbij meemaken want wij mochten dansen op de Nederlandse Ambassade in Istanbul tijdens koningsdag. Een hele eer, waar we dan ook heel dankbaar voor zijn!

Het optreden
Het optreden was op een oranje dansvloer in een prachtig oranje versierde tuin. De aanwezige mensen genoten zichtbaar van onze act en we kregen na afloop veel positieve reacties. Het was een mooie kans om ons visitekaartje achter te laten en voet aan wal te krijgen in Turkije. We hebben dan ook gelijk maar een manager aangewezen die ons kan vertegenwoordigen in Istanbul want wij zijn verliefd op deze stad en willen hier vaker dansen.

Het Turkije avontuur is nog volop in gang. Dinsdagmiddag zijn we aangekomen in Izmir waar we woensdagavond nog een tweetal shows geven voordat we donderdag weer terugvliegen naar schiphol. Voordat het zover is genieten we nog even van dit mooie avontuur!

Istanbul 2

IMG-20150428-WA0015

instanbul 3

instanboel 4

istanboel 1

Istanbul 5

Bekijk onze video's!