Go back

Een experimentele fotoshoot met Menno Schepers

Toen wij begin juni een aanvraag kregen voor een experimentele fotoshoot gingen wij de uitdaging aan en zodoende stonden Leroy, Jareth en Frank begin juli op de set,  in spanning afwachtend van wat er ging gebeuren. Het resultaat van deze fotoshoot vind je onderaan de blog.

Zoals je misschien weet zijn wij een dansgroep vol met creatief talent. Van ontwerpers tot designers en van masseurs tot en met programmeurs. Met bijna elke opdracht kunnen wij uit de voeten. Uiteraard vinden wij het daarom ook leuk om het onderwerp te zijn van een creatief proces. Dus toen de Apeldoornse fotovakschool student Menno Schepers ons vroeg voor een experimentele fotoshoot werden wij gelijk enthousiast en werden de agenda’s bij elkaar gelegd.

Menno volgt momenteel de opleiding fotografie aan de fotovakschool in Apeldoorn. Als opdracht moest hij een bekende Nederlander fotograferen. Onze eerste reactie op zijn vraag was dan ook: “Wie van ons is er dan bekend?” Toen eenmaal bleek dat wij bekend (genoeg) waren van een tv-programma en we Menno konden helpen met zijn schoolopdracht zijn we ervoor gegaan.

“Voor mijn opleiding fotografie aan de fotovakschool moet ik voor een opdracht een bekende Nederlander(s) fotograferen. Hierbij dacht ik eigenlijk gelijk aan jullie – Menno Schepers”

Toen de datum was geprikt en de locatie vastgelegd, konden we aan de slag. Menno had een interessant concept bedacht. Hij wilde ons met behulp van een stroboscoop en een lange sluitertijd op zijn camera vastleggen: “Met een stroboscoop en een lange sluitertijd krijg je unieke beelden die elk deel van een beweging apart vastleggen op dezelfde foto.” Om dit goed voor elkaar te krijgen heb je een donkere ruimte nodig. Gigant was zo vriendelijk om de popzaal beschikbaar te stellen en zodoende konden we starten met de fotoshoot. Een avond foto’s schieten levert dan ook de nodige foto’s op. Het resulaat van de fotoshoot kun je hieronder bekijken.

 

mennofotoshoot_1

Mennofotoshoot_2

Mennofotoshoot_3

Mennofotoshoot_4

Bekijk onze video's!