Go back

Het 100-jarig jubileum van de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging

Soms hebben we een optreden waarbij we van te voren niet weten wat we kunnen verwachten. Dit was er zo’n één. Op zaterdag 13 februari reisden we af naar het westen van Nederland. De eindbestemming was de Maassilo in Rotterdam. Wat we daar hebben gedaan lees je in deze blog.

In de Maassilo vond het lustrum plaats van de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (RVSV). Het was niet zomaar een lustrum. Nee, het was het 100-jarig jubileum!! De RVSV kent een lange en mooie geschiedenis. De oprichting vond plaats op 17 juli 1915 waarnaar op 12 februari 1916 koninklijke goedkeuring werd gegeven voor de studentenvereniging. Tegenwoordig bestaat de studentenvereniging uit 400 leden. 400 vrouwelijke leden wel te verstaan! Daarnaast zijn er ruim 2500 oud-leden.

1700 vrouwen
Tijdens het lustrum in de Maassilo waren er ruim 1700 (oud) leden aanwezig. Onze verwachting was dat er 1700 vrouwen zouden zijn maar dat ging helaas niet op. Die 1700 mensen bestonden namelijk uit zowel mannen als vrouwen. Een prachtig gezelschap aan mensen die bij elkaar waren gekomen om een feestje te vieren. En hoe bijzonder is het dat wij daar onderdeel van mochten zijn.

Een prachtig gezelschap aan mensen die bij elkaar waren gekomen om een feestje te vieren. En hoe bijzonder is het dat wij daar onderdeel van mochten zijn.

De feestsfeer zat er al vroeg goed in bij de aanwezige mensen. Wij mochten die feestsfeer samen met onze vrienden van The Drum People naar een nog hoger level tillen. De mensen van The Drum People opende onze gezamenlijke act. Zij liepen door de zaal heen en maakte op trommels een heerlijke samba beat. Na hun muzikale opening mochten wij het stokje overnemen en op het podium een show weggeven voor 1700 mensen. De energie en sfeer zat er goed in want vanaf het moment dat wij begonnen te dansen kwam er een oorverdovend gejuich uit de zaal. Als de zaal zoveel energie teruggeeft dan ontstaat er een ongekende chemie en dat zorgde voor een heerlijke avond in de Maassilo in Rotterdam.

Scherpe beveiliging in de Maassilo
Tot slot nog een kleine sidenote. De beveiliging in de Maassilo was top en zeer scherp! Zo scherp zelfs dat toen wij het podium op wilden lopen dat niet mocht. Hoe dan? Nou zo: Toen wij het podium op wilden zei een zeer grote en gespierde beveiliger: “Ik moet het podium vrijhouden voor de dansers.” Waarop Arnold antwoordde: “Ja, maar wij zijn de dansers!” Waarop de beveiliger vervolgens zei: “Haha grapjas!”. Gelukkig riep toen iemand van de organisatie: “DAT ZIJN DE DANSERS!!” De beveiliger moest (net als ons) lachen en zag de humor van de situatie in en liet ons gelukkig het podium op, waardoor we nog net op tijd klaarstonden voor het begin van onze breakdance showcase.

Nagenieten
Het 100-jarig jubileum in de Maassilo in Rotterdam was een mooie avond. Eentje die we niet snel zullen vergeten. We hopen dat we bij het 200-jarig jubileum weer aanwezig mogen zijn! Tot die tijd kunnen we nagenieten van de foto’s:

Come Correct RVSV lustrum 1 Come Correct RVSV lustrum 2 Come Correct RVSV lustrum 3 Come Correct RVSV lustrum 4 Come Correct RVSV lustrum 5 Come Correct RVSV lustrum 6 Come Correct RVSV lustrum 7

 

Bekijk onze video's!