Go back

Interview met de mannen van Come Correct

Ons artiestenbureau Blue Luna bestaat dit jaar alweer 10 jaar, en dat moet uiteraard gevierd worden. Omdat Blue Luna in al die jaren met vele artiesten heeft samengewerkt vonden ze het leuk om een aantal artiesten in de spotlight te zetten. Daarom interviewen ze in hun jubileumjaar elke maand één artiest. En deze maand, de maand januari, is dat niemand minder dan Come Correct. Precies! Wij dus.

Waar komt de naam Come Correct vandaan?
De naam is onderdeel van een quote die uit een lied van Gangstarr komt. Daar zeggen ze Never Make Mistakes, Always Come Correct. Dat is ook waar wij naar streven in onze shows. Geen fouten, altijd shinen.

Op welk moment dachten jullie “Ja! Hier gaan we meer door?”
Nadat we heel wat jaren hadden gebattled met de groep (wedstrijden) en twee keer Nederlands Kampioen zijn geworden, zochten we naar een nieuwe uitdaging. Entertainment heeft ons altijd getrokken en ik denk dat HET moment echt kwam nadat wij in 2008, onderdeel uitmaakte van het Wim Zomer’s Wintercircus. Dat was een supervette ervaring en motiveerde ons om professionele stappen te ondernemen richting het entertainmentvak.

Wat spreekt je aan in een performance op een zakelijk evenement?
Ik denk dat wij allen het suprise-effect wel erg gaaf vinden. The element of suprise. Mensen weten nooit 100% zeker wat ze kunnen verwachten wanneer ze ons zien staan op het podium. Ook de waardering die van het publiek af komt is super! Dat geeft ons enorm veel energie!

Door wie of waardoor, worden jullie geïnspireerd?
Inspiratie kwam vroeger van het bezoeken van dans evenementen. Tegenwoordig is onze grootste inspiratiebron YouTube. Los van dansers of crews is muziek ook bij ons allen enorm belangrijk. Zo kan er in een beat bijvoorbeeld een vette accent of ritme zitten waar wij weer iets op willen proberen.

Wat is tot nu toe de meest bijzondere maatwerkshow die jullie hebben gedaan?
We hebben al enorm veel vette shows mogen maken. Hoogtepunt was denk ik wel ons tweeweekse verblijf in Shanghai. We waren gevraagd om op het Shanghai Bodypainting Festival op te komen treden. Iets wat we nooit zullen vergeten!

Wat is het raarste dat jullie tegenkwamen in een backstage kleedkamer (wat was überhaupt de raarste kleedkamer)?
We hadden ooit een keer meerdere shows op een dag. Waarvan de eerste in Hotels van Oranje was, super mooi geregeld allemaal! En de laatste zaten we om te kleden in een te krap toilet. Dat was een mooi contrast!

Van welke BlueLuna artiest hebben jullie een hoge pet op en waarom?
We hebben met veel artiesten al mogen samenwerken bij BlueLuna maar we wachten op het moment dat we met Typhoon een vet iets mogen maken. Typhoon heeft zoveel talent en weet altijd het publiek mee te krijgen.

Als jullie niet werken, wat doen jullie dan het liefst?
We zullen het kort houden door iedereen één ding te laten zeggen: Leroy: Apps zoeken, Kelvin: Op vakantie, Michael: Klussen aan de auto, Arnold: Eten, Frank: Lezen, Jareth: Gamen

MTV TRL With Will FerrellWie van jullie is het grappigst en waarom?
Leroy (omdat hij het is en niet doet)

Wie van jullie is het slimst en waarom?
Op papier is dat Frank, in het echte leven zijn we er niet over uit.

Bami of lasagne?
We hebben gestemd en komen op het volgende uit: Bami: 3 & Lasagne: 3

Wie zouden jullie graag nog eens ontmoeten?
We hebben een top drie gemaakt (op willekeurige volgorde): Beyonce, Ali G, Will Ferrel

Waar dromen jullie van?
Beyonce, Ali G en Will Ferrel

Wie tip je voor de toekomst?
Come Correct Breakdance crew, we hebben wat filmpjes gezien van die jongens en het zag er echt super vet uit!

Willen jullie nog iets kwijt?
We willen al onze boekers bedanken! En we willen gelijk even mededelen dat wij enorm vette nieuwe dingen in petto hebben. Dus voor onze toekomstige boekers: twijfel niet en laat ons dansen op jouw evenement! Want zoals ons motto luidt: Never make mistakes, always Come Correct.

 

 

Bekijk onze video's!