Go back

Narnia: De Leeuw, de heks, de kleerkast & Arnold Put

Afgelopen weekend ging de voorstelling Narnia: De Leeuw, De heks en de kleerkast in première. De voorstelling is een samenwerking tussen de Junior Company van het Nationale Ballet en ISH. Een samenwerking tussen de dansstijlen Ballet en Hiphop. En deze samenwerking is een groot succes. Dat vonden wij niet alleen maar de media ook!

Spectaculair sprookjesballet met hiphop – De Telegraaf 

De media was zeer te spreken over deze dansvoorstelling.  Zo schreven onder andere de Telegraaf en de Volkskrant een lovende recensie over de dansers, het decor en de muziek.  De regisseurs van het dansstuk: Marco Gerris en Ernst Meisner hebben het verhaal prachtig vertaald naar een dansvoorstelling.

Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast
Het verhaal gaat over vier kinderen, die op bezoek zijn in een groot landhuis. Bij het verstoppertje spelen komen ze in een klerenkast terecht en vandaaruit belanden ze in een spannend bos. In de mysterieuze wereld van Narnia worden ze geconfronteerd met de strijd tussen de legers van ‘het goede’, aangevoerd door de leeuw Aslan, en de legioenen van ‘het kwade’ onder leiding van de Witte Tovenares. In de mysterieuze wereld van Narnia worden de vier kinderen begeleid door de Bevers.

Arnold Put in de rol van Bever
Wij zeggen altijd je hebt dansers en je hebt Arnold Put. Deze man is geboren om te dansen en heeft dan ook zeer terecht een rol gekregen in deze prachtige dansvoorstelling. Arnold speelt de rol van één van de twee bevers. De andere bever wordt gespeeld door Raquel Tijsterman. De bevers zijn de gidsen in de wereld van Narnia. Deze vrolijke wezens helpen de vier kinderen tijdens hun reis in de sprookjeswereld. Met zijn enthousiasme, humor en talent steelt Arnold de show en kreeg hij meerdere malen een groot applaus van het publiek. En terecht! Het publiek was in groten getale op de show afgekomen. In het openingsweekend trok de show vijfmaal een uitverkochte zaal.

Mooie versmelting van ballet en hiphop in Narnia – de Volkskrant

Wil jij deze voorstelling zien?
Dat kan! In het najaar gaat de voorstellingen touren door Nederland. En in oktober kun je de voorstelling met eigen ogen bekijken in Apeldoorn. Om precies te zijn: Op dinsdag 27 oktober om 19:00 uur staan ze in Orpheus. Mis het niet!

 

Foto’s zijn gemaakt door: Fenna van der Vliet – STUDIO BREED

Narnia 3

NarNia 4 junior_company_het_nationale_ballet_-_ish_-_narnia_-_foto_fenna_van_der_vliet_-_studio_breed_25

Telegraaf Narnia

 

 

Bekijk onze video's!